Ideoita ja vinkkejä pihalle

« Back to Home

Vedensuodatin puhdistaa ja raikastaa talousvettä

Julkaistu

Vaikka talousvesi olisi hyvälaatuista, toisinaan siinä saattaa olla esimerkiksi liikaa kalkkia, klooria, magnaania, rautaa, putkistosta irtoavaa likaa, lääkeaineiden jäämiä, mikromuovia tai muita aineita. Veden laadun yleensä näkee silmämääräisesti, koska puhdas vesi on yleensä kirkasta ja mikä tärkeintä, hajutonta, mautonta ja raikasta. Tervetuloa blogin pariin, mukavaa, että löysit tänne. Tämänkertaisena aiheena on vedensuodatin. Jos olet miettinyt suodattimen hankkimista, toivottavasti löydät blogista hyödyllistä tietoa aiheesta.

Miksi vedensuodatin kannattaa asentaa kaupungissa?

Kaupungissa asuessa, ovat putkistot toisinaan olla vanhoja ja niihin on saattaa olla päässyt kerääntymään erilaista likaa vuosien varrella, joka pääsee asuntoon asti. Kunnallisessa vedessä on myös usein lääkeainejäämiä ja mikromuoveja, jotka kulkeutuvat sinne käyttämistämme tuotteista ja lääkkeistä, teollisuudesta ja maataloudesta. Joillain alueilla vesi on taas liian kalkkipitoista ja kalkki vaurioittaa kaikkia vettä käyttäviä laitteita ja aiheuttaa tahroja kuivuessaan pinnoille. Klooria käytetään veden puhdistamiseen, koska se tuhoaa vedestä mikrobit ja desinfioi sitä. Juomaveden puhdistuksessa klooria käytetään turvallisissa rajoissa, mutta sen voi myös halutessaan suodattaa vedestä pois.

Omakotitalossa ja mökillä käytettävässä kaivovedessä esiintyviä ongelmia

Omakotitalossa asuessa ja veden tullessa kaivosta, saattaa siinä olla liikaa rautaa ja magnaania. Myös rauta ja magnaani kerääntyvät vesikalusteisiin ja tukkivat putkistoja. Veden suodattimen voi myös asentaa mökin kaivoveteen, jossa voi myös olla liikaa rautaa ja magnaania, mutta myös arseenia, uraania, radonia, fluoridia tai humusta. Vedessä saattaa olla myös muita ongelmia, kuten liikaa bakteereita, nitraattia tai sen pH-arvo.

Talousveden laadun voi tarkistuttaa

Oman talousveden laadun voi tarkistuttaa vesianalyysillä, jos haluaa varmistua sen laadusta tai epäilee, että vesi ei ole tarpeeksi hyvän laatuista. Vesi tulee vesilaitokselta yleensä puhtaana ja kaikin puolin hyvälaatuisena, mutta matkalla siihen saattaa kerääntyä likaa kunnallisen vesiverkoston putkistosta. Omakotitalossa ja mökillä, jossa otetaan yleensä omasta kaivosta, saattaa vedenlaadussa myös olla epäpuhtauksia. Jos vesianalyysin perusteella vedenlaadusta löytyy ongelmia, voi sen puhdistaa suodattamalla sitä eri tavoilla. Asiantuntijan avulla jokaiseen ongelmaan löytyy yksilöllisesti oikea ratkaisu, joten kannattaa olla yhteydessä asiantuntijaa, jos veden laatu huolestuttaa. Laadukkaan vedensuodattimen hinta kannattaa tarkistaa jälleenmyyjältä. Vedensuodattimet tarjoaa esimerkiksi Jalovesi Oy.


jaa