Ideoita ja vinkkejä pihalle

« Back to Home

Taloyhtiön ovipuhelin päivittyy nykyaikaan helposti

Julkaistu

Tervetuloa blogin pariin. Ovipuhelinjärjestelmä on nykypäivänä vakiovarustelu monessa kerrostaloyhtiössä. Sen avulla on helppo päästää vieraat sisälle vain nappia painamalla, jolloin rappukäytävän ovi aukeaa ja vieraat pääsevät käytävään. Kerrostaloihin ei usein pääse, ellei käytössä ole avaimia tai ellei asukas avaa ovea ovipuhelinjärjestelmää hyödyntäen - tämä on hyvä pitääkin näin, ettei rappukäytäviin pääse kuka tahansa. Osa ovipuhelimista on varusteltu kameralla, tämä on todella hyvä ominaisuus silloin, jos ei tiedetä, kuka on ovella.

 

Vaihtoehtoja ovipuhelinjärjestelmän valintaan

Kun taloyhtiö päättää uusia ovipuhelinjärjestelmänsä, on hyvä kilpailuttaa alan yrityksiä, koska ammattilainen osaa neuvoa, mitä ominaisuuksia ovipuhelimien mukana tulee ja helpottaa päätöksen tekemistä. Viime vuosituhannen puolella tehdyt vanhemmat ovipuhelinjärjestelmät voidaan päivittää nykypäivän vaatimustasolle helposti. Taloyhtiön kaapelijärjestelmään ei välttämättä tarvitse koskea, sillä on mahdollista uusia vain asuntojen ja ulko-oven päätelaitteet. On olemassa perinteisiä, analogista parikaapelia käyttäviä ovipuhelimia, sekä niin sanottuja IP ovipuhelimia, jotka toimivat Ethernet verkolla, eli siis internetyhteydellä. Suurin ero on, että IP-pohjainen järjestelmä on helpompi asentaa, koska siihen ei tarvitse tehdä uutta kaapelointia. Jos taloyhtiössä kaapelien uudelleen asentaminen tuntuu työläältä, on hyvä harkita IP-ovipuhelinjärjestelmään siirtymistä. Mikäli taloyhtiöön valitaan internet pohjainen järjestelmä, puhelut kulkevat asennettavaa Ethernet kaapelia pitkin ja yleensä saneerauksessa hyödynnetään vanhaa kaapelointia. Olemassa olevasta kaapelista riippuen, ovipuhelimeen voidaan asentaa ääniyhteyden lisäksi myös videokamerayhteys. IP-järjestelmä soveltuu myös suuriin asuinkerrostaloihin sekä toimistoihin. Kun valinta on tehty, tulevat ammattilaiset tekemään asennuksen ja he ohjeistavat miten ovipuhelinjärjestelmiä käytetään. Useimmiten yritys, joka asentaa ovipuhelinjärjestelmiä, tekee myös niiden huoltotoimenpiteet ja myy niihin varaosat.

 

Ulkoyksiköitä on monenlaisia

Ulkoyksiköiden valinnassa on muutama asia, johon kannattaa kiinnittää huomiota. Ensimmäisenä on säänkestävyys, sillä ulkoyksikön tulisi kestää UV-säteilyä sekä voimakkaita pakkasia ja rankkasateita. Kameran huurtumisenesto takaa laadukkaan kuvanlaadun kaikkina vuodenaikoina ja hämärän tullen on ovipuhelimen ulkoyksikön hyvä olla valaistu. Ulkoyksiköksi voi valita perinteisen painikkeellisen taulun, jossa lukee asukkaiden sukunimet. Markkinoilla on myös huippumoderneja ulkoyksiköitä, joissa voit etsiä asukkaan nimeä kosketusnäytön avulla. Kun asukas vastaa puhelimeen, hän voi asunnostaan käsin ohjata hissin tulemaan oikeaa kerrokseen. Ovipuhelimia on myös mahdollista parittaa asukkaan älypuhelin järjestelmään, jolloin hän voi hallinnoida ovipuhelinta sovelluksen kautta. Smartecno tarjoaa älykkäät ovipuhelinjärjestelmät. 


jaa