Ideoita ja vinkkejä pihalle

« Back to Home

Porcellanato laatat ovat kestävä materiaali kodin tiloihin

Julkaistu

Kotia rakentaessa ja remontoidessa on tärkeää kiinnittää huomiota sinne valittaviin materiaaleihin monelta eri kannalta. Rakennus- ja pintamateriaaleissa kannattaa valita materiaalit, jotka ovat ympäristöystävälliset, kestävät ja tietenkin esteettisesti miellyttävät. Omat toiveet, tarpeet ja käyttötarkoitus antavat myös suuntaa sille, minkälaisia ratkaisuja kotiin kannattaa tehdä.

Keraamiset laatat, kuten porcellanato ovat klassinen ja toimiva ratkaisu niin keittiöön kuin kylpyhuoneeseenkin ja laattatyypistä riippuen, ne saattavat myös sopia kodin muihinkin tiloihin ja ulos terassille. Porcellanato laatat ovat esimerkiksi erittäin kestäviä ja ne sopivat myös vaativiin olosuhteisiin ja kovaan käyttöön. Ominaisuuksien vuoksi ne ovat hyvä valinta lapsiperheelle tai kotiin, jossa on lemmikkejä. Erinomaisia vaihtoehtoja tarjoaa esimerkiksi Vehoniemen Laattamyymälä.

Keraamiset laatat sopivat sekä lattialle että seinille

Keraamisia laattoja on saatavana monessa eri koossa, värissä ja pintakäsittelyllä. Keraamisilla laatoilla voi luoda monenlaisia tunnelmia tiloihin ja niiden käytössä ja yhdistelyssä voi päästää mielikuvituksensa valloilleen tai myös valita vaikkapa aina toimivan pelkistetyn linjan. Laattoja voi myös käyttää visuaalisten efektien luomiseen; kapeasta huoneesta saa esimerkiksi leveämmän näköisen vaakasuoraan asetetuilla leveillä laatoilla ja matalaan huoneeseen voi saada korkeutta kapeilla pystysuoraan asetetuilla laatoilla. Laattamateriaaleja voi myös yhdistää toisiinsa monella eri tavalla. Myös saumojen väreillä voi vaikuttaa kokonaisuuteen. Sauman väriksi voi valita esimerkiksi mahdollisimman lähellä laattojen väriä olevan saumojen sävyn tai kontrastivärin. Kontrasteilla voi saada aikaan esimerkiksi dramaattisen tai todella modernin ilmeen. Laattoja voi myös latoa erilaisilla tyyleillä, joka vaikuttaa myös todella paljon lopputulokseen.

Laattojen valinta eri tiloihin

Laattojen valinnassa kannattaa myös huomioida se, mihin tilaan ne tulevat. Esimerkiksi kylpyhuoneessa kannattaa ottaa huomioon käytännöllisyys ja turvallisuus myös laattojen suhteen. Lattialle ei kannata valita laattoja, jotka ovat liukkaita, vaan niihin sopii hyvin laatat, jossa on pintastruktuuria ja karheutta. Myös helppo puhdistettavuus ja kestävyys ovat kylpyhuoneessa tärkeitä ominaisuuksia laatoille. Keittiön pinnoilla kannattaa myös huomioida helppo puhdistettavuus. Keraamiset laatat toimivat myös hyvin lattialämmityksen kanssa, koska ne johtavat lämpöä.

Tilojen suunnittelussa ja laattojen valinnassa kannattaa kääntyä ammattilaisen puoleen, joka osaa neuvoa parhaat ja toimivimmat ratkaisut eri tiloihin.  


jaa