Ideoita ja vinkkejä pihalle

« Back to Home

Koivu lattialauta ja tammi lattialauta ovat kestäviä, ekologisia ja helppohoitoisia lattiamateriaaleja

Julkaistu

Lattian merkitys sisustuksessa on suuri ja lattiamateriaali kannattaa valita huolella. On olemassa paljon eri materiaali vaihtoehtoja, joista puu on tällä hetkellä erittäin suosittu; se on klassinen, laadukas ja ajaton vaihtoehto, joka sopii lähes jokaiseen kotiin. Sen lisäksi, että puu on kaunis ja miellyttävä jalalle, on se myös ekologinen ja helppohoitoinen. Koivu lattialauta ja tammi lattialauta kestävät aikaa ja patinoituvat kauniisti vuosien saatossa ja säilyvät sukupolvelta toiselle, jopa satoja vuosia.

Puu on ympäristöystävällinen ja ajaton materiaali sisustukseen

Ekologisuus ja kestävä kehitys ovat kokoajan tärkeämpiä monille myös kodin materiaaleja valitessa ja luonnon materiaalit, kuten esimerkiksi puu, kasvattavat kokoajan suosiotaan. Puulla on erittäin pieni hiilijalanjälki ja lisäksi se sitoo kasvaessaan hiilidioksidia ilmasta. Puulattia valitaan usein myös, koska se parantaa ja tasaa sisäilmanlaatua sitomalla ja luovuttamalla kosteutta ja siitä ei myöskään liukene ilmaan epäterveellisiä aineita. Suomessa on vahva puurakentamisen perinne ja lautalattia on toimiva vaihtoehto myös silloin, kun halutaan kunnioittaa perinteisiä rakennustapoja, esimerkiksi vanhojen rakennusten kunnostamisessa. Puu on laadukas ja usein kotimainen materiaali, jonka alkuperä lisää sen ympäristöystävällisyyttä. Luonnollisuus ja aidot materiaalit tuovat kotiin lämmintä ja kodikasta tunnelmaa. Koivu lautalattia ja tammi lautalattia antavat myös luonnollista rosoisuutta ja eloisuutta, sillä jokainen lauta on yksilöllinen oksankohtineen ja puunsyineen.

Puu on sekä käytännönläheinen että hyvinvointia edistävä materiaali

Koivu lattialauta ja tammi lattialauta ovat käytännönläheinen valinta lattiamateriaaliksi, ne ovat helposti puhdistettavia ja kestäviä materiaaleja, jotka voi myös tarpeen vaatiessa hioa ja käsitellä uudelleen. Puu sopii kaikille aisteille ja se auttaa luomaan miellyttävää akustiikkaa kotiin, koska se estää kaikumista. Lankkulattia varaa myös lämpöä ja tuntuu miellyttävän lämpimältä talvella ja viileältä kesällä. Puu luo kodikasta ja lämmintä tunnelmaa kotiin. Puulaji vaikuttaa pinnan ulkonäköön joten kannattaa tutustua eroihin huolella ja miettiä tarkasti, mikä miellyttää osana omaa sisustusta ja sopii myös budjettiin. Puulattian voi halutessaan käsitellä eri tavoin ja halutun lopputuloksen saavuttamiseksi kannattaa valita puulaji ja pintakäsittelytapa oikein. Puulattian oikea hoito ja puhdistus ovat myös tärkeitä materiaalin säilymisen kannalta.

Voit tutustua puisiin lattia- ja sisustusmateriaaleihin esimerkiksi Parkanon Listatehdas Oy sivuilla.


jaa